Spektaklis sukurts pagal tokią knygikę „Čia aš Varatarius“, kurią paraše šveicarų rašytojs Pedras Lenzs. Jaučiu, nesi tokias keistas knygas skaites. I ne tik del geros istorijas apie toki pusiau lūzerį, pusiau svajotoją, „herojų kaip ir mes“ Varatarių, bet i dėl to, ka ta knyga yra parašyta šiaulietiškai. Tiksliau ta knyga yra išversta į šiauliečių Varatarius (1)kalbą iš šnekamosios Berno vokiečių kalbos. Čia gal pirms atvejs, nes mums atroda, ka ta šiauliečiu kalba yra kažkokia antrarūše, ka negal tokia rašyt geros literatūras. Bet, matai, šveicarai kažkode galvoj kitaip. Jie visi su džiaugsmu skaita tokias knygas i jiems tas baisiai patink. Patika toks literatūrinis žaidims i knygas vertėjams Markui Roduneriui i Rimantui Kmitai, kurie nepatingeja išverst romana, galim sakyt, konkrečiai šiauliečiams. I da idomu, ka romana kažkaip suprata i režisierius iš Vilniaus – Antans Gluskins, kuris sugalvoja, ka reik pabandyt ne tik šiaulietiškai skaityt, bet i suvaidint. Nusprendem, ka visks čia tur but šiauliečiu brands i ka aktoriai gal but ne vien profesionalai, padarem atranka i daba ju yr keturi: Monika Geštautaitė, Kornelijus Stoškus, Donatas Jokūbaitis, Kęstutis Šaltis. Kostiumus kure žinoma dizainere – šiauliete Gabriele Januškevičiūte. Muzikoj irgi yr pasirinkims. Bet geriausiai tink BIX‘ai, ane? Spektaklis vaidinams tik bare!
,,Čia aš varatarius” pasakoja apie 33-jų metų vyruką grįžusį į savo gimtąjį miestelį iš kalėjimo, į kurį buvo įkliuvęs per savo draugelius, Varatarius siekia gyventi „švariai“: nebevertoja ir nebeplatina narkotikų, susiranda darbą, įsimyli lankomiausio miestelio baro padavėją. Bet ar lengva pakeisti savo gyvenimą? Ar lengva šiuolaikiniame pasaulyje būti „švariu“ ir teisingu, ar įmanoma pabėgti nuo savęs? – kartu su knygos autoriumi klausia spektaklio kūrėjai ir kviečia užsukti į Paletės barą, lapkričio 23 d., 19 val.
Atsisveikinimo turą dalinai finansuoja Kultūros taryba, bilietus platina Bilietai LT.

stiklo galerija

projektas ART U2022 m.  Utenoje  vykusio  menininkų  projekto  ART‘U 2022 (Menas mieste-miestas mene) paskaitos apie garsias Utenos krašto asmenybes.

Paragauk sulos

Taurapilis

pokst bendruomene

Utenos radijas

Jurates Mitalienes logo

Dailininko Laimono Šmergelio svetainė

Giedriaus Mazuro keramikos st

 

 www.zygeiviuslenis.lt