20170617 1557162017 m. birželio 17 d. ant Veliuonos Ramybės piliakalnio vyko jau XV respublikinis tradicinių amatų, muzikavimo ir liaudiškų šokių festivalis „Veliuonos kadrilis“. Renginys, sutraukęs daug žiūrovų, stebino šokių kolektyvų gausa iš Panevėžio, Kėdainių, Utenos, Šakių, Vilniaus, Jurbarko, Pakruojo, Prienų, Veliuonos. Šventė, prasidėjusi dalyvių eisena nuo Veliuonos centro, pabudino Ramybės piliakalnį muzika, dainomis ir tęsėsi kviesdama šokėjus dalyvauti smagiausios kolektyvo polkos ir techniškiausios polkos poros konkursuose. Vėliau kiekvienas šokių kolektyvas šoko savo pasirinktus šokius, visi kartu jungėsi į bendrą ratą.

Graži gamta ir oras šiais metais lepino festivalio dalyvius, todėl ir šventei pasibaigus niekas neskubėjo namo. „Kartą atvykę šokti į Veliuoną, visi nori sugrįžti ir vėl. Ant Ramybės piliakalnio ypatinga aura“, – sakė „Veliuonos kadrilio“ sumanytoja ir siela tautinių šokių ansamblio „Veliuonietis“ vadovė Ada Baublienė.
Utenos mokytojų liaudiškų šokių grupė „Levindra“ į festivalį rengėjų kvietimu vyko antrą kartą. Džiugu, kad „Veliuonos kadrilis“ suteikia progą šokėjams parodyti savo meistriškumą, vadovams pasidalinti patirtimi, o visiems dar kartą sutikti bendraminčius ir draugus iš kitų kolektyvų.

„Levindros“ vadovė Audinga Kvaselytė

stiklo galerija

projektas ART U2022 m.  Utenoje  vykusio  menininkų  projekto  ART‘U 2022 (Menas mieste-miestas mene) paskaitos apie garsias Utenos krašto asmenybes.

Paragauk sulos

Taurapilis

pokst bendruomene

Utenos radijas

Jurates Mitalienes logo

Dailininko Laimono Šmergelio svetainė

Giedriaus Mazuro keramikos st

 

 www.zygeiviuslenis.lt