32019 m. vasario 9-11 d. UKC Tauragnų skyrius kartu su Tauragnų bendruomene organizavo žygį „100+1 Draugystės kilometras“, skirtą Vasario 16-ajai ir Šaulių sąjungos 100-mečiui pažymėti. Žygyje dalyvavo keturios seniūnijos. Prie žygio prisijungė ir plk. P. Saladžiaus 9-oji šaulių rinktinė.
Pasipuošę tautine simbolika, nešini valstybine vėliava, akcijos dalyviai leidosi į žygį maršrutu Tauragnai–Kirdeikiai–Saldutiškis–Kuktiškės–Pačkėnai–Utena–Biliakiemis–Klykiai–Tauragnai. Per tris dienas nueita apie 100 km., žygyje dalyvavo per 160 žmonių. Kartu su savo bendruomenių žmonėmis žygyje dalyvavo ir seniūnai: Alvydas Danauskas (Tauragnų sen.), Bronius Šliogeris (Saldutiškio sen.), Aistis Kukutis (Kuktiškių sen.) ir Saulius Gaižauskas (Utenos sen.).

Renginys tuo nesibaigė. Vasario 15 dieną tauragniškiai ir svečiai rinkosi į Tauragnų kultūros namus. Čia vyko Valstybės atkūrimo dienos minėjimas. Susirinkusius sveikino Tauragnų seniūnas Alvydas Danauskas, Kuktiškių seniūnas Aistis Kukutis, Saldutiškio seniūnas Bronius Šliogeris. Buvo demonstruojamos nuotraukos iš žygio „100+1 Draugystės kilometras“, atminimo dovanėlės – trispalvės plaukų juostos – buvo įteiktos žygio koordinatorėms: Violetai Deveikienei (Kirdeikiai), Giedrei Šimkūnaitei-Kandratavičienei (Saldutiškis), Giedrei Tubelienei (Kuktiškės), Loretai Mikalauskienei (Pačkėnai), Astai Tidikienei (Šaulių sąjunga), Vidutei Padlipskienei (Biliakiemis), Ritai Butavičienei (Klykiai). Apie Šaulių sąjungos veiklą pasakojo Asta Tidikienė.
Jungtiniame koncerte dalyvavo UKC Tauragnų, Saldutiškio, Kuktiškių skyrių ir Kirdeikių laisvalaikio salės meno mylėtojų kolektyvai. Veikė trys parodos iš Klykių, Pačkėnų ir Biliakiemio bendruomenių. Po koncerto visi vaišinosi šauliška koše.

Tekstas Danguolės Trimonienės, nuotraukos organizatorių.

stiklo galerija

projektas ART U2022 m.  Utenoje  vykusio  menininkų  projekto  ART‘U 2022 (Menas mieste-miestas mene) paskaitos apie garsias Utenos krašto asmenybes.

Paragauk sulos

Taurapilis

pokst bendruomene

Utenos radijas

Jurates Mitalienes logo

Dailininko Laimono Šmergelio svetainė

Giedriaus Mazuro keramikos st

 

 www.zygeiviuslenis.lt