Stepas Eitminavičius (1952 06 17), prozininkas, eseistas. Vilniaus universitete filologijos fakultete įgijo filologo, lietuvių kalbos ir literatūros dėstytojo kvalifikaciją. Dirba lietuvių kalbos mokytoju Utenos Adolfo Šapokos gimnazijoje. Utenos rajono meno ir kultūros premijos laureatas (2001 m.). 2005 m. už už kūrybingą pedagoginę veiklą bei knygą „Baladė apie mokytoją“ Stepui Eitminavičiui skirtas Utenos miestui nusipelnusio žmogaus apdovanojimas. Nuo 2007 m. -  LRS narys.

Bibliografija:
Kas esi, mokytojau? (esė) (1990).
Metai, žaibo apšviesti (miniatiūros)(1992).
Žiūrėjimas į mėnulį (miniatiūros) (1995).
Šermukšniai (miniatiūros) (1996).
Skyrybos ženklai mokykloje (esė) (2003).
Žaismingiau apie kalbą ir literatūrą (miniatiūros) (2004).
Baladė apie mokytoją (esė, beletristika) (2005).
Balti juodraščiai (novelės) (2006).
Minties budėjimas (apysaka) (2007).
Mėginimai nuskinti dieną (2011).
Šimtas metrų Utenėlės (poezijos rinkinys)(2012).
Vyžuonos paraštėse (atsiminimai apie rašytojus Bronių Radzevičių ir Antaną Masionį) (2013).


Kartu su mokiniais parengtos knygos:
Knyga Andersenui.(1997).
Parko pamokos, pamokos parke. (1999).
Atėjome iš vaikystės. (2003).
Literatūros populiarinimo, literatūros dėstymo metodikos knygos:
Mano džiaugsmas, mano skausmas. (1992).
Klausimų labirinte. (1994, 1995).
Stebėti, pamatyti, pasakyti. (1995).
Atodūsis. (1996).
Kolegoms, kuriems irgi skauda. (1998).
Teksto analizė malonumas ar kančia? (1999).
Su devintokais, dešimtokais. (1999).
Kokia ugnim nušviesti? (2000).
Mažoji didaktika. (2001).
Lietuvių kalbos egzaminas: ką ir kaip mokytis? (2003, 2005).

 

Kino namai TAURAPILIS logotipas

 

Taurapilis

pokst bendruomene

Utenos radijas

Jurates Mitalienes logo

Dailininko Laimono Šmergelio svetainė

Giedriaus Mazuro keramikos st

 

 www.zygeiviuslenis.lt

Utenos hipodromas

kamanos (2)