Moris 2016 SkomskieneReginos Steponavičiūtės-Skomskienės poezijos knyga „Moris".

„Nuostabus ir nepamirštamas jausmas, kai išsipildo svajonės... Moris – viena gražiausių išsipildžiusių svajonių, apie kurią norėjosi papasakoti. Taip ir atsirado knyga apie žirgą, vardu Moris. Ir ne tik apie jį – apie žirgus ir žmones, sutiktus nuo vaikystės dienų. Apie mano tėvų ir senelių gimtąjį kraštą: Šlepečių, Vajasiškio, Juknėnų, Užpalių, Sudeikių apylinkes. Apie žmogaus ir gamtos ryšį, apie šeimos kartų perduodamas vertybes, apie džiaugsmą, gėrį, atsakomybę ir rūpestį dėl esančių šalia...“

Regina Steponavičiūtė – Skomskienė

,,Graži ši knyga. Daugelis epizodų primena įsimenančius atvirukus, kuriuose užfiksuotas žmogaus rūpinimasis arkliu. Gebėjimas pastebėti esančio šalia elgesio niuansus, noras suprasti, padėti, mokėjimas pasidžiaugti – tai apibūdina žmogų.
Autorė įtikinamai pasakoja bendravimo istorijas – nesaldindama, nesistengdama moralizuoti, parodydama, kas tai yra įsipareigojimas, atsakomybė.
Žirgo ir žmogaus grožis – skaitydamas knygą tik žaviesi tuo...“

Stepas Eitminavičius

,,Moris buvo išdidus, pasitikintis, švelnus, drąsus, labai gražus juodbėris. Šis stambiųjų žemaitukų veislės eržilas pasižymėjo jau gana reto, lengvesnio tipo eksterjeru, plačia, lengva risčia. Žirgų, kaip ir mūsų, charakterio savybes ugdo aplinka ir mokytojai. Moris buvo puikiai išauklėtas žirgas. Su juo buvo lengva ir gera. Jam pasisekė gimti gerų žmonių namuose ir visi jį sutikę mylėjome kaip mokėjome.“

Vita Jašinauskaitė

 

 

 

 

 

 

stiklo galerija

projektas ART U2022 m.  Utenoje  vykusio  menininkų  projekto  ART‘U 2022 (Menas mieste-miestas mene) paskaitos apie garsias Utenos krašto asmenybes.

Paragauk sulos

Taurapilis

pokst bendruomene

Utenos radijas

Jurates Mitalienes logo

Dailininko Laimono Šmergelio svetainė

Giedriaus Mazuro keramikos st

 

 www.zygeiviuslenis.lt