P1017222Minint Lietuvos nepriklausomybės dieną, Vasario 16-ąją, jau dešimtus metus Utenoje organizuojamas tradiciniu tapęs pilietinių dainų ir poezijos festivalis-konkursas „Volunge šauk ąžuole". Festivalio-konkurso steigėjas politikas Edmundas Pupinis ir Utenos Muzikos mokyklos bendruomenė kasmet pakviečia konkurse dalyvauti ugdymo įstaigų moksleivius, ugdymo įstaigų absolventus ir pilietiškumo puoselėjimo idėjoms neabejingus Utenos rajono gyventojus. Jau dešimtmetį gyvuojantis renginys kiekvienais metais susilaukia didelio susidomėjimo tarp dainų kūrėjų ir atlikėjų, eilėraščius kuriančių moksleivių, o baigiamą renginį kasmet gausiai lanko žiūrovai. Tai puiki proga, siekiant meninės ir kūrybinės saviraiškos, pademonstruoti savo pilietinį sąmoningumą.

Jubiliejinis pilietinių dainų ir poezijos festivalis-konkursas „Volunge šauk ąžuole" skyrėsi tuo, kad šiemet visi dalyviai buvo apdovanoti laureatų diplomais, nebuvo renkamos vietos. Festivalyje nuskambėjo per 20 dainų, kurias atliko muzikos mokyklos choras UT RE MIO, Tomas Baranauskas, Kornelija Federavičiūtė, Mindaugas Baliukevičius, kanklėmis sau akompanavo Deividas Pernavas, gitaromis grojo Utenos Jaunimo mokyklos Laisvalaikio skyriaus atlikėjai, skambias dainas dovanojo Kaune studijuojančios uteniškės Samanta Veršelytė, Silvija Guzovijūtė ir Utenos kultūros centro kolektyvai. Puikiai pasirodė nuolatiniai festivalio dalyviai – Utenos Dauniškio, Saulės ir Užpalių gimnazistai, Krašuonos, Aukštakalnio, Vyturių, Rapolo Šaltenio progimnazijų mokiniai bei kiti atlikėjai. Šmaikščios Juozo Erlicko eilės nuskambėjo Ievos Sadaunikaitės atliekamoje dainoje (muz. I. Dirmaitės). Ypač jautriai nuskambėjo šeimyninio dueto, tėvo ir sūnaus, Remigijaus ir Eligijaus Šinkūnų partizaninė daina „Obeliskas“. Muzikos pedagogė Asta Kristina Mauragienė pasidalijo savo tėvelio prisiminimais apie tremtį, kuriuos pati eiliuotai užrašė ir perskaitė konkurso dalyviams. Eiles Lietuvai šiemet paskyrė apie puse šimto mokinių iš įvairių Utenos r. švietimo įstaigų.

Šventės eigoje festivalio-konkurso „Volunge šauk ąžuole" steigėjas Edmundas Pupinis įteikė padėkas visiems dalyviams, eilių ir dainų autoriams, atlikėjams, mokytojams ir renginio rėmėjams. Tėvynės gimtadienis Utenoje papuoštas gražiausiais besiskleidžiančiais žiedais iš jaunųjų Lietuvos piliečių kūrybos.


Violetos Develienės informacija ir nuotraukos

stiklo galerija

projektas ART U2022 m.  Utenoje  vykusio  menininkų  projekto  ART‘U 2022 (Menas mieste-miestas mene) paskaitos apie garsias Utenos krašto asmenybes.

Paragauk sulos

Taurapilis

pokst bendruomene

Utenos radijas

Jurates Mitalienes logo

Dailininko Laimono Šmergelio svetainė

Giedriaus Mazuro keramikos st

 

 www.zygeiviuslenis.lt