IMG 19682016 m. gegužės 10 d.  Visagine baigėsi Utenos regiono moksleivių liaudies dailės konkurso „Sidabro vainikėlis" paroda, kurioje puikiai pasirodė Utenos rajono atstovai  - Utenos Rapolo Šaltenio progimnazijos moksleivis Domas Leipus laimėjo 2 vietą, o Matas Budreckis -3 vietą (mokytojas Kestutis Paulėnas). Net du diplomus parsivežė ir Utenos Aukštakalnio progimnazijos moksleivė Kamilė Sinkevičiūtė, kurios siuvinėta staltiesėlė ir keraminis asotis buvo įvetinti 2 ir 3 vietomis. Kamilės mokytojos Janina Černiuvienė ir Rasa Legenienė. Rasos Legenienės mokinė Silvija Ona Mikulenaitė iš Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos taip pat buvo tarp konkurso prizininkų.

Visi parodoje dalyvavę Utenos mokyklų moksleiviai - Milda Girdenytė (Utenos Krašuonos progimnazija, mokytoja Vida Mameniškienė), Adrija Rastenytė (Utenos Vyturių progimnazija, mokytoja Loreta Kaulinienė), Neringa Vinikaitė (Utenos Saulės gimnazija, mokytoja Daiva Jasaitienė) ir Laurynas Četrauskas (Utenos Adolfo Šapokos gimnazija, mokytoja Rasa Legenienė) buvo apdovanoti organizatorių padėkomis. Parodoje dalyvavo per 70 autorių iš Utenos, Anykščių, Zarasų, Rokiškio, Švenčionių, Ignalinos, Vilniaus rajonų ir Visagino miesto. Nuoširdžiai dėkojame visiems moksleiviams ir jų mokytojams, dalyvavusiems gražiame ir prasmingame renginyje. Tegu ir nedidukės pėdos, įmintos etninės kultūros take - kaip sakė, renginį pristačiusi Visagino kultūros centro folkloro ansamblio „Krusnė“ vadovė Audronė Macijauskienė, bus vis didėjancios, o senuosius meistrus deramai pakeis jaunieji tradicinių amatų meistrai. Dėkojame Visagino kulturos centro kolektyvui, puikiai parengusiam regioninę parodą.

Utenos rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus informacija

Daivos Jasaitienės nuotraukos

stiklo galerija

projektas ART U2022 m.  Utenoje  vykusio  menininkų  projekto  ART‘U 2022 (Menas mieste-miestas mene) paskaitos apie garsias Utenos krašto asmenybes.

Paragauk sulos

Taurapilis

pokst bendruomene

Utenos radijas

Jurates Mitalienes logo

Dailininko Laimono Šmergelio svetainė

Giedriaus Mazuro keramikos st

 

 www.zygeiviuslenis.lt