20161022 1621362016 m. spalio 22 d. Panevėžio bendruomenių rūmuose su dideliu trenksmu praūžė XXV regioninis liaudiškų šokių festivalis „Dar ratą, ratelį”. Šaltą, rudenišką šeštadienio popietę savo šokius ir puikią nuotaiką žiūrovams padovanojo šokėjai iš Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos: „Šimtažiedis“ (Vilnius), „Kalatinis“ (Šiauliai), „Levindra“ (Utena), „Bočiai“ (Palanga), „Sidabra“ (Marijampolė), „Saime“ (Daugpilis, Latvija), „Vyčiai“ (Punskas, Lenkija), „Linas“, „Gija“, „Sidabra“, „Smiltelė“ ir „Pokūda“ (Panevėžys). Jau ketvirtis amžiaus prabėgo nuo pirmojo 1991 – aisiais metais surengto liaudiškų šokių festivalio. Pasikeitė ne viena šokėjų karta, o laiko ratas vis suka ir suka „Dar ratą, ratelį“...

Festivalio sumanytojos, organizatorės ir sielos, kelių Panevėžio liaudiškų šokių kolektyvų meno vadovės Zitos Rimkuvienės kvietimu jau penktąjį kartą į festivalį vyko Utenos mokytojų liaudiškų šokių grupė „Levindra”. Uteniškiai šokėjai pasirodė šauniai ir buvo sutikti ypač šiltai – žiūrovai negailėjo gausybės plojimų ir šypsenų, kitų kolektyvų vadovai pagyrų.
„Levindros” šokėjai džiaugiasi ir didžiuojasi, kad puikiai reprezentuoja Uteną dideliuose Lietuvos liaudiškų šokių ir tautinio meno renginiuose.

Utenos mokytojų liaudiškų šokių grupės vadovė Audinga Kvaselytė

stiklo galerija

projektas ART U2022 m.  Utenoje  vykusio  menininkų  projekto  ART‘U 2022 (Menas mieste-miestas mene) paskaitos apie garsias Utenos krašto asmenybes.

Paragauk sulos

Taurapilis

pokst bendruomene

Utenos radijas

Jurates Mitalienes logo

Dailininko Laimono Šmergelio svetainė

Giedriaus Mazuro keramikos st

 

 www.zygeiviuslenis.lt