IMG 20161122 171356Violeta Develienė

Gospel muzika daugelį metų propaguojama pasaulyje, Lietuvoje pradėjo skambėti palyginus nesenai. Bažnytinė muzika žavi daugelį klausytojų, ją atlieka patys populiariausi atlikėjai. Smagu, kad ir Utena turi šio žanro puoselėtojus – Utenos muzikos mokyklos kolektyvą, kuriam vadovauja patyrusi mokytoja metodininkė Virginija Šeduikienė. Daugelis pedagogės mokinių susiejo savo gyvenimą su muzika, siekia muzikos mokslų įvairiose aukštosiose mokyklose ir kolegijose, yra muzikantai – atlikėjai, pedagogai ir dėstytojai. Utenos Gospel choras jau antrąjį dešimtmetį dalyvauja Gospel muzikos festivaliuose – seminaruose Klaipėdoje ir Vilniuje ir džiugina gospel kūriniais Utenos visuomenę. Šį kartą mokytoja, pristačiusi klausytojams savo kolektyvą, galėjo prisėsti ir mėgautis koncertu „Keturi žodžiai“, nes vakarą vedė ir chorui dirigavo buvę ir esami mokiniai.

Utenos A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos konferencijų salėje vos tilpo gospel muzikos gerbėjai bei norintys geriau pažinti šį muzikos žanrą. Gospel muzika – apdainuojanti Gerąją Naujieną – Meilę Kūrėjui ir kūrinijai išreiškiama skambiais žodžiais ir garsais. Edukacinis vakaras žavėjo lengvumu ir giesmių grožiu. Solo partijas atliko Utenos muzikos mokyklos absolventė Ugnė Zarankaitė, Eglė Zarankaitė, Nomeda Burneikaitė, Viktorija Laurinėnaitė. Fortepijonu improvizavo Akvilė Burneikaitė ir Greta Deniušytė, o saksofonu pritarė Utenos muzikos direktorius Arūnas Katinas. Chorui dirigavo Akvilė Burneikaitė, Nomeda Burneikaitė, Ramunė Urbonaitė, Neringa Vinikaitė ir Indrė Šapokaitė.

Šlovinimo vakarą vedusieji Utenos Senosios muzikos ansamblio VOX ANIMAE nariai Rasa Jasevičienė ir kun. Andrius Šukys klausė, kurie keturi žodžiai yra ypač svarbūs gyvenime. Gal Vikipedija, Google ir internetas? O kas su viskuo nutiktų, jei staiga dingtų elektra? Iš tiesų gospel giesmės ir vakaro skaitiniai telkė mintis ties žodžiais Kančia, Dosnumas, Tikėjimas ir Laimė. Skambant muzikai skirtingose erdvėse nuolat kito vaizdai, kuriuose sukosi gospel atsiradimo istorija, giesmių tekstai su vertimu, choro gastrolių akimirkos ir puikūs gamtos vaizdai. Muzika pripildė vakaro dalyvių širdis jausmais, už kuriuos klausytojai atlikėjams atsidėkojo gausiais plojimais, padėkos žodžiais ir margaspalviais gėlių žiedais.

stiklo galerija

projektas ART U2022 m.  Utenoje  vykusio  menininkų  projekto  ART‘U 2022 (Menas mieste-miestas mene) paskaitos apie garsias Utenos krašto asmenybes.

Paragauk sulos

Taurapilis

pokst bendruomene

Utenos radijas

Jurates Mitalienes logo

Dailininko Laimono Šmergelio svetainė

Giedriaus Mazuro keramikos st

 

 www.zygeiviuslenis.lt