P11602602017 m. birželio 3 d. Tauragnų krašto bendruomenė kartu su UKC Tauragnų skyriumi ir Klykių bendruomene Klykių kaime organizavo Sekminių ir Pirmosios pradalgės šventę „Pustykim, vyrai, dalgelius“. Renginys prasidėjo karvučių vainikavimu, vėliau prie darbo stojo 17 šienpjovių iš Tauragnų, Grašių, Maleckažemio, Klykių ir Politiškių kaimų. Prie jų prisijungė ir laikraščio „Utenos diena“ redaktorius Vytautas Ridikas. Vyrams pjauti padėjo skambios dainos apie plieno dalgelį ir pjovėjėlį – dainavo Tauragnų etnografinio ansamblio moterys, vadovaujamos Vilmos Valienės. Puikią programą su dainomis ir šokiais susirinkusiems parodė Utenos kultūros centro folkloro ansamblis „Davila“ ir vaikų grupė. Vadovė Dalia Magilienė. Skambiomis melodijomis linksmino kapela „Tauragna“ (vadovė Vilma Valienė).

Padirbėję ir pasilinksminę visi vaišinosi Sekminių kiaušiniene, blynais, gaspadinių suslėgtais sūriais, gira ir kitais gardumynais.
Tauragnų krašto bendruomenės projektą „Etninės kultūros ir vietos tradicijų plėtra Tauragnų bendruomenėje“ remia Utenos rajono savivaldybė.

Tekstas Danguolės Trimonienės. Nuotraukos Ritos Peleckaitės.

stiklo galerija

projektas ART U2022 m.  Utenoje  vykusio  menininkų  projekto  ART‘U 2022 (Menas mieste-miestas mene) paskaitos apie garsias Utenos krašto asmenybes.

Paragauk sulos

Taurapilis

pokst bendruomene

Utenos radijas

Jurates Mitalienes logo

Dailininko Laimono Šmergelio svetainė

Giedriaus Mazuro keramikos st

 

 www.zygeiviuslenis.lt