2022 m. Utenoje vykusiame menininkų projekte ART'U 2022 (Menas mieste – miestas mene) dalyvavo Utenos meno mokyklos Dailės skyriaus, Utenos Aukštakalnio progimnazijos bei „Žiburio" skyriaus, Utenos Krašuonos progimnazijos, Ignalinos rajono švietimo ir sporto paslaugų centro moksleiviai. Pirmajame šio projekto etape buvo surengtas moksleivių piešinių konkursas „Pieva“. Moksleiviai kūrė piešinius gamtos tematika, vaizduodami pievų augalus ir gyvūnus. Jų spalvinguose piešiniuose pražydo pievų gėlės ir smilgos, apsigyveno vabzdžiai, grybai, sraigės ir paukščiai. Vaikams konkursui pasiruošti padėjo jų dailės mokytojai: Danius Galiauskas, Daiva Miškinienė, Dalia Puodžiukienė, Nijolė Trinkūnienė. Rugsėjo mėnesį moksleivių konkurso laureatų darbai buvo eksponuojami Utenos A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje vykusioje parodoje, o vėliau vaikų kūryba tapo puikiu įkvėpimo šaltiniu šio projekto dailininkams, dekoruojantiems VšĮ Utenos ligoninės Vaikų ligų skyriaus patalpas.

DALIA IR VAIKAI
DALIA STUDIJOJE
DANIUS IR VAIKAI
ezeras
GIRINIS
MERGAITe
METRIKACIJA
Paluse
PILIAKALNIN
SU  PADĖKOM
Zaidimai
Zemyn
01/12 
start stop bwd fwd

2022 m. lapkričio 9 d. grupė jaunųjų kūrėjų, dalyvavusių projekte ART'U 2022 (Menas mieste – miestas mene), kartu su mokytojais G. Galiausku, D. Puodžiukiene ir projekto organizatoriais keliavo po Ignaliną. Ignalinos krašto muziejuje ne tik susipažinome su Ignalinos istorija, bet ir dalyvavome smagiose veiklose. Užsukome į Ignalinos rajono švietimo ir sporto paslaugų centro Dailės skyrių, kur su miesto moksleivių kūryba mus supažindino šio projekto dalyvė, dailės vadovė N. Trinkūnienė. Apžiūrėjome buvusios mokyklos pastate įkurtą baseiną, jaukią miesto biblioteką, bažnyčią, Ignalinos pastatus puošiančius menininkų piešinius, ąžuolinę Igno ir Linos skulptūrą, pasakojančią meilės istoriją, iš kurios kilęs miesto pavadinimas.
Daug malonių įspūdžių patyrėme lankydamiesi Švenčionių rajono Širvetos regioniniame parke: 2014 m. čia įrengtas pažintinis mitologinis takas, kuriuo keliaujant galima apžiūrėti garsių menininkų sukurtas akmenines skulptūras, vaizduojančias senąsias lietuvių dievybes ir mitologines būtybes. Kopėme ir į nuostabaus grožio Kačėniškių piliakalnį, kurį iš vakarų pusės supa klampūs pelkynai ir miškai, o iš rytų piliakalnį skalauja Mergežeris, suteikiantis atsiveriančiai panoramai ypatingą vaizdą.
Baigiantis projektui ART'U 2022 (Menas mieste – miestas mene) bendradarbiavimas tarp projekto partnerių, menininkų ir kūrybingo jaunimo nesibaigia – pedagogai ir moksleiviai dalyvauja bendrose meninėse veiklose, susitinka parodose, kultūriniuose renginiuose ne tik Utenoje, bet ir kaimyniniuose rajonuose. Rugsėjo pabaigoje Utenos meno mokykloje vykusiame mokinių atvirlaiškių konkurse „Pašto kelias“ kartu su uteniškiais dalyvavo ir Ignalinos rajono švietimo ir sporto paslaugų centro Dailės skyriaus moksleiviai (mokytoja Nijolė Trinkūnienė) ir Molėtų meno mokyklos Dailės skyriaus jaunieji kūrėjai (mokytoja Jolanta Žalalienė). Spalio 12 d. Utenos A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje uteniškiams įdomias paskaitas apie garsias Utenos krašto asmenybes - gydytoją Jokūbą Šimkevičių ir Veriovkinų šeimą, jų indėlį medicinai ir rūpestį gyventojų sveikatai skaitė menininkų projekto ,,ART'U 2022 (Menas mieste-miestas mene) lektorės Rita Jurkevičienė ir Roma Jančauskienė.
Į savo personalines parodas kviečia šio projekto dailininkai: Utenos kultūros centro galerijoje spalio mėnesį buvo eksponuojama Algirdo Gaižausko tapyba, jubiliejinė Gintaro Gesevičiaus paroda nuo l2022 m. apkričio 8 d. eksponuojama galerijoje  „Kairė-dešinė“ Vilniuje, Eugenijaus Nalevaikos tapybos paroda „a plius a’’ lapkričio 11 d. atidaroma Molėtų krašto muziejuje, o Jolantos Žalalienės tapybos paroda nuo gruodžio 10 d. bus eksponuojama Molėtų dailės galerijoje.

Projektą vykdo: „VšĮ „Sankt Peterburgo–Varšuvos senasis traktas“.
Projekto partneriai: Utenos rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyrius,
Utenos kraštotyros muziejus, Utenos meno mokykla, VšĮ Utenos ligoninė, VšĮ „Utenos radijas“,
Utenos A. ir M. Miškinių viešoji biblioteka, Ignalinos rajono švietimo ir sporto paslaugų centras, asociacija ,,Marianos Veriovkinos draugija“, VšĮ ,,Taip kitaip“, Utenos rajono Daugailių bendruomenė, Tauragnų krašto bendruomenė, UAB ,,Butero prekyba“, ,,Utenos diena“.

Projektą finansuoja: Lietuvos kultūros taryba, Utenos rajono savivaldybė.
Informaciją parengė: Utenos rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Regina Skomskienė.

stiklo galerija

projektas ART U2022 m.  Utenoje  vykusio  menininkų  projekto  ART‘U 2022 (Menas mieste-miestas mene) paskaitos apie garsias Utenos krašto asmenybes.

Paragauk sulos

Taurapilis

pokst bendruomene

Utenos radijas

Jurates Mitalienes logo

Dailininko Laimono Šmergelio svetainė

Giedriaus Mazuro keramikos st

 

 www.zygeiviuslenis.lt