Bagociuniene DaliaDalia Bagočiūnienė gimė 1958 metų rugsėjo 16 dieną Utenoje ir čia gyvena iki šiol. Baigė Utenos Dauniškio gimnaziją (tuomet - 4-tąją vidurinę mokyklą). Kiek vėliau, siųsta tuometinio Utenos BGAK, išvyko į Vilnių lankyti tuometinėje „Kibirkšties“ gamykloje organizuojamų juvelyrikos kursų. Mokėsi pas juvelyrę V.Toleikytę. Dalią sužavėjo meistrės Vandos Toleikytės talentas, kruopštumas. Būtent jos įspūdingi dirbiniai įkvėpė pasirinkti juvelyrės kelią. Grįžusi į Uteną 1982 metais pradėjo dirbti Utenos buitinio gyventojų aptarnavimo kombinato juvelyrų dirbtuvėje.Toliau mokėsi ir tobulėjo pati. 1991 metais įkūrė individualią įmonę. Tuomet ir atsivėrė platesnės galimybės kūrybai. Su šia meno sritimi Dalia gyvena jau 37 metus. Pradžioje daugiausiai dirbo su auksu, dabar daugiau traukia sidabras, varis, gintaras, oda, pusbrangiai akmenys.
2019 metais pirmąkart su savo juvelyriniais dirbiniais dalyvavo Utenos kraštotyros muziejuje organizuotoje miesto tautodailininkų parodoje. Dalios darbai neliko nepastebėti – keli iš jų atrinkti į regioninę tautodailininkų parodą Ignalinoje. Anykščiuose tais pačiais metais įvyko pirmoji autorinė juvelyrinių dirbinių paroda. Utenos A. ir M. Miškinių bibliotekoje suorganizuota antroji personalinė paroda. Trečioji paroda juvelyrikos mėgėjams įvyko Zarasų rajono Antazavės dvare. Dalios darbai eksponuoti Molėtų krašto tradicinių amatų centre, Mindūnuose. 

Įkvėpimo semiuosi iš poezijos, buvimo gamtoje su šeima, bendravimo su žmonėmis. Gyvenime esu jautri, švelni asmenybė, tačiau kūryboje sau labai reikli. Jeigu matau, kad papuošalas neatrodys taip, kaip matau vizijoje, aš jo išvis nedarysiu. Tai mano gyvenimo kredo. Neskaitant šeimos, juvelyrika ir yra mano gyvenimas - sako Dalia.

stiklo galerija

projektas ART U2022 m.  Utenoje  vykusio  menininkų  projekto  ART‘U 2022 (Menas mieste-miestas mene) paskaitos apie garsias Utenos krašto asmenybes.

Paragauk sulos

Taurapilis

pokst bendruomene

Utenos radijas

Jurates Mitalienes logo

Dailininko Laimono Šmergelio svetainė

Giedriaus Mazuro keramikos st

 

 www.zygeiviuslenis.lt