Stepas Eitminavičius (1952 06 17), prozininkas, eseistas. Vilniaus universitete filologijos fakultete įgijo filologo, lietuvių kalbos ir literatūros dėstytojo kvalifikaciją. Dirba lietuvių kalbos mokytoju Utenos Adolfo Šapokos gimnazijoje. Utenos rajono meno ir kultūros premijos laureatas (2001 m.). 2005 m. už už kūrybingą pedagoginę veiklą bei knygą „Baladė apie mokytoją“ Stepui Eitminavičiui skirtas Utenos miestui nusipelnusio žmogaus apdovanojimas. Nuo 2007 m. -  LRS narys.

Bibliografija:
Kas esi, mokytojau? (esė), 1990.
Metai, žaibo apšviesti (miniatiūros), 1992.
Žiūrėjimas į mėnulį (miniatiūros), 1995.
Šermukšniai (miniatiūros), 1996.
Skyrybos ženklai mokykloje (esė), 2003.
Žaismingiau apie kalbą ir literatūrą (miniatiūros). 2004.
Baladė apie mokytoją (esė, beletristika), 2005.
Balti juodraščiai (novelės), 2006.
Minties budėjimas (apysaka), 2007.
Mėginimai nuskinti dieną, 2011.
Šimtas metrų Utenėlės (poezijos rinkinys), 2012.
Vyžuonos paraštėse (atsiminimai apie rašytojus Bronių Radzevičių ir Antaną Masionį), 2013.
Ratas: novelės, 2014.
Užrašai sau ir kitiems: esė, 2018.

Kartu su mokiniais parengtos knygos:
Knyga Andersenui, 1997.
Parko pamokos, pamokos parke, 1999.
Atėjome iš vaikystės, 2009.
Su klausančia ir klausiančia dvasia: Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos moksleivių rašiniai, 2008.
Iš pa Utenas: Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos moksleivių eseistikos leidinys, 2009.

Literatūros populiarinimo, literatūros dėstymo metodikos knygos:
Mano džiaugsmas, mano skausmas. (1992).
Klausimų labirinte. (1994, 1995).
Stebėti, pamatyti, pasakyti. (1995).
Atodūsis. (1996).
Kolegoms, kuriems irgi skauda. (1998).
Teksto analizė malonumas ar kančia? (1999).
Su devintokais, dešimtokais. (1999).
Kokia ugnim nušviesti? (2000).
Mažoji didaktika. (2001).
Lietuvių kalbos egzaminas: ką ir kaip mokytis? (2003, 2005).
Skaitiniai 5 klasei, 2016.

stiklo galerija

2024 06 29 08 31 Vargonai vasara

Utenos Dievo Apvaizdos parapija kviečia į šeštąjį vasaros vargonų muzikos koncertų ciklą „Vargonai skamba vasarą“.
Koncertai vyks paskutinį kiekvieno vasaros mėnesio šeštadienį po vakarinių Šv. Mišių 18.45 val.

projektas ART U2022 m.  Utenoje  vykusio  menininkų  projekto  ART‘U 2022 (Menas mieste-miestas mene) paskaitos apie garsias Utenos krašto asmenybes.

Paragauk sulos

Taurapilis

pokst bendruomene

Utenos radijas

Jurates Mitalienes logo

Dailininko Laimono Šmergelio svetainė

Giedriaus Mazuro keramikos st

 

 www.zygeiviuslenis.lt