IMG 47962016 m.  balandžio 29 d. Utenos kraštotyros muziejuje vyko tradicinės pavasarinės Utenos rajono tautodailės parodos pristatymas. Joje eksponuojami keramikos, drožybos, grafikos, kalvystės, siuvinėjimo, tekstilės, tapybos darbai, karpiniai, margučiai, nėriniai, sodai, odos gaminiai. Iš viso savo darbus parodai pateikę per 80 Utenos rajono tautodailininkų, tarp kurių – net 34 nauji autoriai.
Parodos dalyvius sveikino Vilniaus tautodailininkų draugijos pirmininkė Roma Kraujalienė, Utenos rajono savivaldybės mero patarėjas Gintautas Petravičius, Utenos rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vyr. specialistė Zita Mackevičienė, tautodailininkų klubo „Svirnas“ pirmininkė Zita Indriūnienė.

Roma Kraujalienė džiaugėsi, kad Utenos rajono tautodailininkų parodos kasmet vis kitokios, gausesnės, įspūdingesnės. „Visada malonu atvykti į Uteną ir konstatuoti, kad parodos kaskart nustebina ne darbų gausa, o kokybe, – sakė viešnia. – Džiaugiuosi dėl to, nes respublikinei konkursinei parodai „Aukso vainikas“ tikrai buvo kas atrinkti. Yra ir kita medalio pusė: „Aukso vainikui“ vis sunkiau atrinkti darbus, nes jie visi gražūs, įspūdingi ir tinka eksponuoti respublikinėje parodoje“.


Gintautas Petravičius perdavė susirinkusiems Utenos rajono savivaldybės mero Alvydo Katino, Utenos rajono savivaldybės tarybos narių sveikinimus, linkėjo kūrybingų metų ir įteikė saldžią dovaną – šakotį. „Džiaugiuosi, kad Utenos rajono tautodailininkų gretas kasmet papildo jaunimas, – sakė mero patarėjas.– Ir šioje parodoje matome daug jaunų žmonių ir galime pasigrožėti jų darbais. Vadinasi, liaudies meno tradicijos puoselėjamos, perduodamos iš kartos į kartą, tad tautodailė gyvuos dar labai ilgai“.
Dvyliktoji liaudies meno paroda „Aukso vainikas“ bus rengiama Utenos rajone, Leliūnuose, Vytauto Valiušio keramikos muziejuje. Kaip sakė Zita Mackevičienė, „Aukso vainikui“ buvo atrinkta tikrai nemažai Utenos rajono tautodailininkų darbų, bet jų gausa nebaugina, nes Leliūnuose yra ir puikus keramikos muziejus, ir Meno centras. Juose ir bus eksponuojami darbai.
Vilniaus tautodailininkų draugijos pirmininkė garbaus jubiliejaus proga pasveikino tautodailininkę Donatą Prušinskaitę. Rasai Slesoriūnienei, neseniai tapusiai tautodailininkų draugijos nare, buvo įteiktas pažymėjimas. Savo krašto jaunuosius tautodailininkus sveikino užpaliečiai, Utenos Dauniškio gimnazijos atstovai pasveikio į tautodailininkų gretas įsiliejusią kolegę Astą Adiklienę.

stiklo galerija

projektas ART U2022 m.  Utenoje  vykusio  menininkų  projekto  ART‘U 2022 (Menas mieste-miestas mene) paskaitos apie garsias Utenos krašto asmenybes.

Paragauk sulos

Taurapilis

pokst bendruomene

Utenos radijas

Jurates Mitalienes logo

Dailininko Laimono Šmergelio svetainė

Giedriaus Mazuro keramikos st

 

 www.zygeiviuslenis.lt