DSCF73012016 m. rugpjūčio 7-14 d. d. JAV LB švietimo tarybos kvietimu uteniškė tautodailininkė Odeta Tumėnaitė – Bražėnienė dalyvavo 43-ojoje lituanistinio švietimo savaitėje „Palikime pėdsaką“ Mančesteryje lietuviškoje stovykloje „Dainava“. Rugpjūčio 8 d. vyko Odetos Tumėnaitės-Bražėnienės kūrybos parodos pristatymas. Parodoje buvo eksponuojami sertifikuotos meistrės karpiniai, susilaukę didelio populiarumo tarp tautiečių Amerikoje, bei lino ir medžio raižiniai. Visą savaitę stovykloje O. Bražėnienė skaitė teorines paskaitas apie tradicinius karpinius, lietuvišką liaudišką grafiką ir margučius. Taip pat vyko tautodailininkės praktiniai karpinių užsiėmimai vaikams ir suaugusiems.

Rugpjūčio 18 d. Niujorke Lietuvių namuose vyko susitikimas su uteniške tautodailininke, kurio metu O. Tumėnaitė-Bražėnienė skaitė paskaitą „Lietuvių karpinių istorija ir dabartis“ ir pristatė savo kūrybos parodą.
Tautodailininkė kartu su dukra Paulina turėjo galimybę aplankyti Čikagos ir Niujorko įžymybes.

stiklo galerija

projektas ART U2022 m.  Utenoje  vykusio  menininkų  projekto  ART‘U 2022 (Menas mieste-miestas mene) paskaitos apie garsias Utenos krašto asmenybes.

Paragauk sulos

Taurapilis

pokst bendruomene

Utenos radijas

Jurates Mitalienes logo

Dailininko Laimono Šmergelio svetainė

Giedriaus Mazuro keramikos st

 

 www.zygeiviuslenis.lt