2023 10 12 K. Grigaliunas. Apie meile2023 m. spalio 12 d. 17 val.  Utenos kraštotyros muziejaus padalinyje Laisvės kovų muziejuje (Stoties 39, Utena) vyks Kęstučio Grigaliūno parodos „Apie Meilę“ atidarymas ir susitikimas su autoriumi.
Pirmąją savo instaliaciją „Apie Meilę“ K. Grigaliūnas surengė dar 2009 m. Ji skirta 1944–1947 m. sušaudytiems ir Tuskulėnuose užkastiems antisovietinio pasipriešinimo dalyviams. Projektas pristato 130 biografijų, 27 portretus, 130 mirties nuosprendžių, 112 pirštų atspaudų, 800 veidų žmonių, kurie Mylėjo. Kiekvienas jų buvo unikalus, kiekvienam buvo duotas tik vienas gyvenimas, su viltimis, džiaugsmais, nusivylimais, liūdesiu, su Meilės siekimu ir vienišumo bei nebūties siaubu. Tarp šių savo gyvenimą atidavusių Lietuvos sūnų – Lietuvos kariuomenės karininkai, ginkluotojo pasipriešinimo dalyviai leitenantas Adolfas Eidimtas, kapitonai Adolfas Kubilius ir Leonas Taunys, majoras Bronius Vaivada ir daugelis kitų.

Apie parodą →

stiklo galerija

projektas ART U2022 m.  Utenoje  vykusio  menininkų  projekto  ART‘U 2022 (Menas mieste-miestas mene) paskaitos apie garsias Utenos krašto asmenybes.

Paragauk sulos

Taurapilis

pokst bendruomene

Utenos radijas

Jurates Mitalienes logo

Dailininko Laimono Šmergelio svetainė

Giedriaus Mazuro keramikos st

 

 www.zygeiviuslenis.lt