427844618 704466691765126 7044494152412641228 n2024 m. vasario 24 d. Vyžuonų bibliotekoje vyko kraštiečio poeto Kęstučio Navako 60-ųjų gimimo metinių paminėjimas. Kęstutis Navakas gimė 1964 m. vasario 24 d. Šeimyniškiuose (Vyžuonų sen.), Utenos rajone, mirė 2020 m. vasario 16 d. Kaune. Poeto, eseisto, literatūros kritiko, vertėjo atminimui surengtas jaukus poezijos, muzikos be šokio renginys. Švenčiant poeto gimimo dieną, kraštiečiai susirinko paminėti jo atminimo, indėlio į lietuvių literatūrą ir kultūrą.
Renginyje dalyvavo Utenos literatų klubo „Verdenė“ nariai: R. Abukauskienė, B. Baravykienė, R. Katinaitė-Lumpickienė, I. Kepalaitė, M. Masalienė, S. Mikalajūnas, R. Stakėnienė, R. Šeikienė ir D. Rimšienė. Klubo poetai skaitė savo ir K. Navako eiles. Popietės dalyviai buvo sužavėti Navako poezijos, kuri peržengė laiką ir erdvę, kad paliestų visų susirinkusiųjų širdis. Kęstučio Navako eilėraščiai, persmelkti aistros ir įžvalgos, buvo aštrus priminimas apie literatūros galią įkvėpti, šviesti ir suvienyti žmoniją.
Renginyje prismintas ir poetas Justinas Marcinkevičius, kuris, kaip ir poetas Kęstutis Navakas, mirė vasario 16 d.
Pagarbos ir dėkingumo atmosferą papildė UKC Vyžuonų meno kolektyvas. Talentingų moterų ansamblis atliko melodingas dainas.

Trys jaunos merginos, pasipuošusios tautiniais drabužiais, žavėjo popietės dalyvius šokio  judesiais ir melodingais balsais.
Popietėje buvo dalijamasi Kęstučio Navako gyvenimo ir kūrybos prisiminimais, užtikrinant, kad jo kūrybinis palikimas ir toliau nušvies literatūrinį kraštovaizdį ateinančioms kartoms.
Kęstučio Navako 60-mečio proga pagerbtas poeto atinimas ir jo kūrybinis pailikimas, išliekantis vertinga ir svarbia  Lietuvos poetinės kultūros dalimi.

Utenos literatų klubo „Verdenė“ pirmininkė Daiva Rimšienė

stiklo galerija

projektas ART U2022 m.  Utenoje  vykusio  menininkų  projekto  ART‘U 2022 (Menas mieste-miestas mene) paskaitos apie garsias Utenos krašto asmenybes.

Paragauk sulos

Taurapilis

pokst bendruomene

Utenos radijas

Jurates Mitalienes logo

Dailininko Laimono Šmergelio svetainė

Giedriaus Mazuro keramikos st

 

 www.zygeiviuslenis.lt