2023 11 09 2024 01 29 StikloIki 2024 m. sausio 29 d. Stiklo galerijoje, Utenio aikštėje, eksponuojama jaunosios kartos menininkės Valdos Verikaitės  stiklo kūrinių paroda „Iš šerdies“ (pūstas stiklas, medžio formos, fotografija).

Autorė apie parodą:
Žmogaus gyvenime gamta ir jos formos visada atliko ir atliks svarbiausią vaidmenį, ji yra susijusi su kultūros raida, yra įkvėpimo šaltinis. Žmogui tampant galingesniam gamtos atžvilgiu, svarbu suvokti pranašumo santykį su ja ir taip atrasti tvarumo ir dermės patyrimą. Taip pat gamta dažnai alegoriškai įprasmina žmonių gyvenimus, ji – tai žmogaus gyvenimo atspindys, kuriame galima rasti grožį, istorijos pėdsakus, dabartį, ateitį, ramybę, patirties ir vaizduotės atspindžius.
Sujungdama nagrinėjamą temą, individualius šiuolaikiškus stiklo meno techninius sprendimus ir meninio stiklo novatoriškas išraiškos formas, optines ir skaidrumo savybes, sukūriau objektų daugiaelementę kompoziciją, kuri suvienija gamtos inspiruotas, laiko paveiktas ir sąmoningai mechaniškai sukurtas formas.
Tai siekis atrasti harmoniją bei darną tarp architektoninių kompozicijų ir natūralių organinių objektų nūdienos aplinkoje. O procesas ir rezultatas analizuojantis ir iliustruojantis žmogaus intervencijas ir veiklas gamtiniame aspekte. Tai tarsi vizuali diskusija apie sandūras tarp ekologijos, tvarumo, išsaugojimo, išliekamumo, tąsos ir eko-sociopolitikos.

stiklo galerija

projektas ART U2022 m.  Utenoje  vykusio  menininkų  projekto  ART‘U 2022 (Menas mieste-miestas mene) paskaitos apie garsias Utenos krašto asmenybes.

Paragauk sulos

Taurapilis

pokst bendruomene

Utenos radijas

Jurates Mitalienes logo

Dailininko Laimono Šmergelio svetainė

Giedriaus Mazuro keramikos st

 

 www.zygeiviuslenis.lt