SU  VITAVitos Jašinauskaitės tapybos paroda „Gilūs prisilietimai" nuo 2023 m. balandžio 26 d. eksponuojama Utenos kolegijoje, II a. (Maironio g. 7). Autorės darbuose – žmogaus ir žirgo bendrystės atspindžiai, kuriuos Vita tapoperteikdama savo patirtis ir jausmus: „Mano gyvenime žirgai labai arti. Jie mano duondaviai, bendražygiai, mokytojai ir įkvėpėjai...  Žirgas visuomet augino žmogų. Žirgo dėka jis tapo greitesnis, stipresnis savo darbuose ir kelionėse. Jie mus augina ir šiandien. Tik kitaip.“

Vita Jašinauskaitė  kilusi  iš Raseinių,  nuo 2002 m.  gyvena  Utenoje, yra didelė  gamtos, gyvūnijos ir žirgų  mylėtoja, Žirginio  sporto  klubo ,,Bėras Vėjas" įkūrėja, buvusi Utenos jaunimo  mokyklos Laisvalaikio  skyriaus Žirginio  sporto būrelio vadovė. 
Buvo etapas, kai Vita treniravo lenktyninius žirgus, dalyvaudavoristūnųlenktynėse.Dirbdama suŽirginio sporto būrelio moksleiviais Vita išugdė ne vieną žirgininką, mokantįprižiūrėtižirgus ir juos pakaustyti, ne vieną veterinarijos gydytoją,mylintį ir gydantį žirgus.Ir didelį pulkąjautrių, atsakingų jaunų žmonių, su pagarba ir teisingu požiūriu į šalia žmogaus esantį gyvūną, kurie mokamylėti žirgus ir jais grožėtis.

Šiuo  metu Vita rūpinasi  žirgų  sveikata ir jų gerbūviu, laisvalaikiu tapo, kuria eiles:

Už  to kalno debesys leidžias,
  Jų lengvumas virš mūsų  skleidžias,
  Aš  tau būsiu  tyriausia  upė,
  Kur ištroškęs kartais ateisi
  Ir tamsiausios  vaikystės girios,
  Nustebau, nebeklaidžios, nes namo  kelią žino
 Aukso  žirgas pievoje  žaidžiantis...“ 

Parodos atidarymo metu  Vita Jašinauskaitė ne tik  pristatė savo  tapybą, bet  ir pasidalino poezijos posmais, papasakojo apie žirgo ir žmogaus bendrystę,  šviesias ir  graudžias gyvenimiškas patirtis,  parodė  filmuotą medžiagą apie savo žirgus ir jų treniravimą. 
Parodos autorę  sveikino Utenos kolegijos direktorius Raimundas Čepukas,  šios parodos iniciatorė  - Utenos kolegijos, Projektų valdymo skyriaus vedėja Aurelija Pelenienė, Utenos rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vyr. specialistė Regina Skomskienė, Užpaliuose kasmet vykstančio renginio „Paprasčiausiai pasiilgau arklio...“ režisierė Birutė Minutkienė,  autorės bičiuliai ir Utenos kolegijos  bendruomenė. 
Simboliška, kad Vitos kūryba, kurioje dominuoja žirgo motyvas, visuomenei  pristatoma šiemet, kai Lietuvos Respublikos Seimas, siekdamas paminėti 100 metų sukaktį, kai Plungėje buvo įsteigtas valstybinis žemaičių veislės arklių žirgynas, 2023-uosius paskelbė Žirgo metais.
Vitos Jašinauskaitės  kūrybos paroda veiks iki 2023 m. gegužės  26  d.. Kviečiame apsilankyti.

 Daugiau informacijos apie parodą: https://www.utenos-kolegija.lt/naujiena/1361-kuryba-ikvepta-rysio-su-zirgais

 Informaciją parengė: Utenos rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus  vyr.  specialistė  Regina Skomskienė

stiklo galerija

projektas ART U2022 m.  Utenoje  vykusio  menininkų  projekto  ART‘U 2022 (Menas mieste-miestas mene) paskaitos apie garsias Utenos krašto asmenybes.

Paragauk sulos

Taurapilis

pokst bendruomene

Utenos radijas

Jurates Mitalienes logo

Dailininko Laimono Šmergelio svetainė

Giedriaus Mazuro keramikos st

 

 www.zygeiviuslenis.lt